Paraplu nat? Inpakken dus!

Laatst waren we even in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Bij de poli-ingang staat een bijzonder ding. Wanneer het regent en je paraplu is nat kun je deze niet zo makkelijk daar ergens neerzetten. Er lopen te veel mensen en de binnengangen zijn een soort verlenging van de openbare weg. Dus neemt iedereen zijn plu mee naar de plek waar hij moet zijn in het ziekenhuis. Gevolg: bij veel regenval zijn alle gangvloeren vies, nat en soms ook glad. Is daar een list voor? Jazeker: de plu-inpak-machine!

Hoe het werkt:

Je beoordeelt of je een lange of korte plu hebt en daarna stop je hem in de daartoe bestemde inham. Er komt een plastic hoesje om je plu en je kunt deze zo meenemen zonder dat gangen nat worden. Bij het verlaten van het ziekenhuis gooi je het hoesje weg en klaar is Kees (of Henk of Ingrid). Leuk bedacht maar ik zou zeggen: overproductie!