3 man op de wip (zonde? of slim?)

Deze bijzondere foto stuurde Jerre me. Je moet even goed kijken maar dan zie dat drie mannen in overalls het contragewicht vormen voor een collega die een groot schip aan het schilderen (?) is. De vraag is natuurlijk: wat is hier aan de hand? Waarom staan deze mannen hier op deze plank? Omdat hun collega anders hun werk niet kan doen. Waarom kan die collega anders zijn werk niet doen? Omdat er niets anders is dan een plank om dicht genoeg bij het schip te komen.

Waarom is er niets anders? Omdat er niet genoeg tijd is om een steiger op te bouwen. Waarom is niet genoeg tijd om een steiger op te bouwen? Omdat er achterstand in het werk is. De vijfde ‘waarom’ kan ons bij de echte reden brengen.

Dit is natuurlijk allemaal fantasie van mij. Waarschijnlijk is het op het moment een slimme oplossing voor de korte termijn resultaten. Op de lange termijn is dit misbruik van menskracht, intelligentie en nog veel meer. Wat er allemaal niet te zien en te fantaseren is…. (dank aan Jerre).