In folie verpakte lunch onderdelen

Schrijnend voorbeeld van foute opvatting van kwaliteit in een lunchproces staat in een interview met Adelheid Roosen in Vruchtbare Aarde:

” …………. Waar ik mijn moeder wel onder heb zien lijden, zijn de vele regels in de grote verzorgingshuizen. Al het eten is daar bijvoorbeeld in plastic verpakt: kaas, crackers, melk. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zit folie omheen. Daardoor duurt het voor de dementerende bewoners ontzettend lang voordat ze het eten hebben kunnen openen. En als ze het eenmaal open hebben, is de lunch voorbij en wordt hun bord weggehaald. Toen ik een keer in JordaniĆ« zat, kreeg ik een telefoontje van het eerste verzorgingshuis waar mijn moeder verbleef: dat zij een agressierapport over mijn moeder aan het samenstellen waren, omdat zij een van de verzorgenden met de vork in de hand had geprikt. En als zoiets nogmaals zou gebeuren, zou ze achter gesloten deuren worden gezet. Ik dacht: nogal logisch! Ze heeft nog hap op en haar bord is al weg. Niet dat ik het wil goedpraten ……….”