4 van de 10 processenverbaal moeten over!

Bij al het goede werk dat de Politiemannen en vrouwen in Nederland doen is er ook nog ruimte voor verbetering en dat zit het vooral op het vlak van het beschrijven van alles wat er gedaan is in processen verbaal. Het woord proces zit al in de naam. Verbaal betekent dat gesproken woord om wordt gezet naar geschreven woord en daar gaat veel fout. De klant van de politie is het Openbaar Ministerie dat namens alle burgers van Nederland wetsovertreders aanspreekt op basis van deze processen verbaal. En deze klant is niet tevreden! Zie onderstaand berichtje voor de huidige stand van zaken.

Dus:

Onvoldoende vastgelegde vorm; onvoldoende gestandaardiseerde gang van zaken; onvoldoende checklists + ‘peer-reviews’ en ‘Time-consuming’. Helaas een goed voorbeeld van de verspilling Herstellen.