55 Plus porties

De restaurantwereld is een dankbare wereld voor deze site omdat de processen daar zo mooi zichtbaar zijn. Vorige week aten we in een eetcafé in Schiedam na een middagje Ikea-kasten in elkaar zetten. Het café zat bijna stampvol maar er was gelukkig nog een tafel voor ons. Je kon zien aan de mensen die er zaten dat ze van goed en veel eten hielden. De kaart begon met een mooi gedichtje dat wie snel wilde eten beter naar de M (McDonalds) kon gaan die vlak in de buurt van het café zijn plek heeft. Deze kok wilde duidelijk  niet opgejaagd worden. Wat nog meer verbaasde was dat je alle hoofdgerechten in 55 plus variant (halve porties) kon bestellen.

En dat is een mooi voorbeeld van het vermijden van overproductie. Het is tenslotte niet prettig om als klant tegen een groot bord vol eten aan te kijken waarvan je bij voorbaat al weet dat je het niet op zult kunnen. Die halve porties vind ik sowieso een goed idee.

Jammer dat we net niet tot de doelgroep behoorden. Ons bord kwam niet op.