Uitslapen dankzij Apple’s iPhone

Een grappig fenomeen was deze eerste dagen van het nieuwe jaar aan de orde. Iedereen die de iPhone als wekker gebruikt stelde netjes de gewenste tijd in (of had deze al ingesteld) en verwachtte ook gewoon met het gewenste deuntje op tijd gewekt te worden. Zoals het een iPhone (en natuurlijk ook alle andere telefoons) betaamt. Maar dat gebeurde niet.

En dan gaat iedereen los. Op twitter een hoop gekwetter. In de media allerlei aandacht. En Apple die zegt dat het probleem ‘vanzelf’ oplost. Om me heen gesprekken van allerlei kenners die proberen te begrijpen wat er aan de hand zou kunnen zijn (want de systeemklok doet het toch gewoon, en … andere applicaties die zich daar op baseren en ook een tijdfunctie hebben doen het ook enz. enz).
Vanuit mijn perspectief hebben we het hier over de verspilling herstellen (defect). Blijkbaar kan iets wat simpel lijkt en het altijd deed op alle iPhones plotseling een manifeste blooper hebben. En wat nu niet gemeld werd is dat er al eerder een probleem was met de iPhones in de overgang van zomer naar wintertijd (zie onder).

Kortom: Geen goede beurt van een bedrijf dat wel in staat is om innovatief voorop te lopen maar ons geen betrouwbaar wekkertje kan bezorgen.