Hoe je niet tegen een brug aanrijdt

Een mooi voorbeeld van visuele controle. Je komt met je truck in een klein stadje en ziet de tekst vlak voor je snufferd: ‘Als je tegen deze tekst aanrijdt dan rijdt je ook tegen de brug.’ En het mooie is dat het signaal op zo’n afstand van de brug staat dat je nog kunt keren en een andere weg zoeken. Hoe ingewikkeld kan het zijn? In de commentaren staat nog de opmerking dat je wel Engels moet kunnen lezen wil het werken en dat is waar maar zal waarschijnlijk midden in de VS niet zo heel veel voorkomen. Evengoed…. er is dus nog ruimte voor verbetering. De foto komt van Gizmodo.

Hoe je wèl tegen een brug aanrijdt kun je in diverse video’s hier zien. De verbeterde variant die we hier op sommige plekken hebben lost het probleem van de taal ook nog op (zie onderste animatieplaatje).