In de kar, uit de kar (boodschappen doen)

Een klassiek voorbeeld van overbodige beweging is het boodschappen doen in een doorsnee supermarkt. Ik zet hier op rij hoe vaak je de boodschappen beet pakt en neerzet. Naast deze bewegingsverspilling is er vaak ook nog het aspect van het wachten in de rij bij de kassa en het defect (de pinpas doet het niet/ even over je mouw wrijven). Interessant als fenomeen waar we allemaal aan gewend zijn en ons gelukkig niet continue aan ergeren.

  1. uit het schap in de kar
  2. uit de kar op de rolband bij de kassa
  3. van het vak na de kassa in de tas (in de kar)
  4. de tas in de auto/fiets
  5. uit de auto/fiets in huis
  6. in huis uit de tas in de kast

Er zijn al systemen in de grote steden waar je een handscanner mee kunt krijgen en daarmee je boodschappen kunt scannen. Zie dit voorbeeld uit Den Haag (ik heb het zelf uitgeprobeerd en het werkt prima). Aan het eind van de boodschappenrit kun je, zonder de boodschappen op en af een kassa te zetten, in een keer zelf betalen op basis van de optelling in het geheugen van de scanner (ja, er wordt steekproefsgewijs gecontroleerd). Dit scheelt 2 keer alles vastpakken.

En … misschien is het je enige fysieke beweging op een dag. Dan is het juist waardetoevoegend en moet je er vooral niets aan doen.