‘Gratis geld’ = rood staan en toch pinnen

Deze week was er een mooi verhaal. In Den Haag merkte een pinner dat hij geen saldo had maar toch kon pinnen en er niets wijzigde in zijn saldo. Dat leek op gratis geld! Helaas en natuurlijk niet waar. Oorzaak was een storing bij de ING die maakte dat er tijdelijk geen zicht meer was op de saldi van de klanten. Uiteraard worden goed alle mutaties/opnames geregistreerd anders kunnen ze niet worden afgehandeld. Dus iedere gratis euro wordt gewoon afgeschreven.

Toch wel een mooi voorbeeld van de verspilling-soort defect. Het proces is heel goed. De betrouwbaarheid van de flappentappen is erg hoog. Maar af en toe is er blijkbaar toch een defect. En als dan via Twitter dit gerucht in werkelijk no-time wordt verspreid is er weer een mooi verhaal. Dit defect levert wel een hoop extra werk op. Er moet gereageerd worden op Twitter, Internet, naar de pers, de klanten moeten uitleg krijgen, er moeten weer brieven geschreven worden. Er komt gedoe over rood-sta-rente enz.

En de moraal van het verhaal: Als het te mooi is om waar te zijn is het niet waar!