Te groot wagenpark (lees ook: te veel spullen)

Een citaat uit het tijdschrift Eigen Bedrijf (van de Kamer van Koophandel) beschrijft een voorbeeld van voorraad die er wel is maar niet gemakkelijk zo gelabeld wordt.

‘Een voorbeeld uit onze praktijk: een bakkersbedrijf had een enorm wagenpark, maar die wagens stonden een paar dagen per week stil. Het aantal is nu sterk gereduceerd en op piekmomenten huurt de onderneming extra capaciteit in.’
blz 17

Een overdaad aan bedrijfsmiddelen (spullen) is een voorraad die wacht totdat er iets te doen is. De bedrijfsmiddelen zelf kosten geld, hun waarde daalt, ze verouderen en verminderen mogelijk in kwaliteit, ze nemen fysieke ruimte in maar vooral ook financiële ruimte. Ze beperken de slagkracht en flexibiliteit zowel in zakelijke als privé-situaties.