Gouden Gidsen en Telefoonboeken (6 miljoen x 2,5 kilo papier)

Ieder jaar ontvangt ieder adres in Nederland deze boekwerken. Er is uiteraard waarde wanneer je ze gebruikt maar in veel gevallen zijn Nederlanders zo vaak en makkelijk online dat de boekwerken direct in de papierbak terecht komen. Dus: overproductie (en daardoor ook overbodig transport en opslag). Het verspreiden van het telefoonboek is, naar ik begrepen heb, een wettelijke verplichting. Opzeggen kon tot voor kort slechts door de bon op te zoeken die ergens (redelijk moeilijk te vinden) in het boek verscholen is, deze in te vullen en op te sturen. Door een internetactie ‘Stop De Telefoongids’ is het nu mogelijk om je vrij simpel af te melden.

Afmelden voor de gidsen kan hier (zie rechter zijbalk).

Afmelden voor andere zaken (direct mail, telemarketing en dergelijke) kan hier.

Afbeelding: Gnoe.nl

‘Opting in’ (aanmelden als je de gidsen wèl wilt ontvangen) is misschien een oplossing?