Bank kopen? :12 weken wachten

Wachttijden als deze zijn een collectieve ergernis (zie bijvoorbeeld hier) die wordt veroorzaakt door het gegeven dat fabrikanten hun voorraden klein proberen te houden. Vanuit de klant geredeneerd betekent dit een groot verschil tussen besluit en economische vervulling van hun behoefte. Het mag duidelijk zijn dat de meubelfabrikanten nog lang niet toe zijn aan Value Streams vanuit de klant gedacht.
Ik vermoed dat het al een goed begin zou zijn om geen aanbetalingen meer te accepteren omdat daar de winst van de meubelboulevard-bedrijven in zit. Hun prikkel om een actieve tussenleverancier te zijn is te snel weg met deze aanbetaling.
Het wachten is op de ondernemer die snapt wat klanten willen en ervoor zorgt dat de levertijden worden teruggebracht tot 2 weken en aanbetaling nodig heeft om service te bieden. Ik wet dat deze ondernemer geen reclame hoeft te maken en in no-time duizenden ‘evangelisten’ voor zijn zaak heeft.